Sierra Allende Ranch / fabián m escalante h | arquitectos

first_img 2020 “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/955072/sierra-allende-ranch-fabian-m-escalante-h-arquitectos Clipboard Mexico CopyAbout this officefabián m escalante h | arquitectosOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsLandscape ArchitectureResidential ArchitectureHousesOn FacebookMexicoPublished on January 20, 2021Cite: “Sierra Allende Ranch / fabián m escalante h | arquitectos” [Terraza / Rancho Sierra Allende / fabián m escalante h | arquitectos] 20 Jan 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?Sierra Allende棚屋,大坝旁的休憩之地 / fabián m escalante h | arquitectos是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream ArchDaily Sierra Allende Ranch / fabián m escalante h | arquitectosSave this projectSaveSierra Allende Ranch / fabián m escalante h | arquitectos ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/955072/sierra-allende-ranch-fabian-m-escalante-h-arquitectos Clipboard “COPY” CopyLandscape Architecture, Houses•San Miguel de Allende, Mexico Photographs:  Jorge Succar Sierra Allende Ranch / fabián m escalante h | arquitectoscenter_img Year:  Lead Architects: Project Team:Francisco Vázquez, Gerardo Medina, Sandra Zamora, Alitzel PintoStructural Design:Julio ValenciaCity:San Miguel de AllendeCountry:MexicoMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Jorge SuccarRecommended ProductsWindowsKalwall®Facades – Window ReplacementsWoodGustafsWood Veneered Wall & Ceiling PanelsWindowsAir-LuxSliding Window – CurvedWindowsVitrocsaMinimalist Window – SlidingSave this picture!© Jorge SuccarText description provided by the architects. Located in a natural area, next to a body of water, the Terrace / Rancho Sierra Allende’s main function is to provide a respite from the bustle of the city to its inhabitants. It is configured as an ideal place to rest and develop social activities, enjoying the views of the dam and the trees that surround it. The building was projected as one more element of the landscape, in it all the trees were preserved, seeking harmony with the natural context.Save this picture!© Jorge SuccarSave this picture!IsometricSave this picture!© Jorge SuccarThe functional scheme responds to the needs of recreation and a continuous relationship between the interior and the exterior generating a 360º view. The functional scheme has two entrances and lateral circulation cores that articulate the program. To the east, it is accessed through a footbridge that welcomes you with a curtain wall of ceramic lattice that provides privacy to the interior space. In the west is a large terrace that functions as an entrance hall and is an extension of the interior space that has the dining room, grill and food preparation area. In the main gabled volume are the family room, dining room and bar, which has a double height. These spaces are connected to the outside and extend to the main terrace overlooking the dam. The design of the terrace is articulated with the South walkway, bordered by a curtain of trees, and the North with a view of the dam.Save this picture!© Jorge SuccarSave this picture!Flor PlanSave this picture!© Jorge SuccarMaterials from the region (wood, clay and basalt) were integrated in its construction, the structure is a combined system of steel elements and wooden beams. In the lower part of the terrace, concrete piles were designed that, regardless of their structural function, have the main objective of separating the terrace from contact with water, while the upper part is built with slender steel columns. The façade had folding PVC double-glass door system, it’s also used as thermal insulator that provides daylight and ventilation. The main gabled volume is lined with a steel sheet with an oxide finish, low maintenance and with thermal insulation on both sides. The lattice is designed with pieces of ceramic, placed at 47 °, the same inclination as the gabled roof.Save this picture!© Jorge SuccarSave this picture!SectionSave this picture!© Jorge SuccarThe project formally and schematically highlights a volumetry and simple organization; as well as the combination of the use of current and old construction systems, which go hand in hand with the use of materials from the site handcrafted to achieve a distinctive aesthetic. The end result takes care of and respects the environment by implementing passive cooling systems. Natural resources are reused, the design captures rainwater and wastewater are treated for reuse in the irrigation of garden areas.Save this picture!© Jorge SuccarSave this picture!SectionSave this picture!© Jorge SuccarSave this picture!© Jorge SuccarProject gallerySee allShow lessOMA’s New Film Explores the Hospital of the FutureArchitecture NewsFCBStudios Unveils Design for Manchester Piccadilly HotelArchitecture News Share Area:  388 m² Year Completion year of this architecture project Architects: fabián m escalante h | arquitectos Area Area of this architecture project Photographs Fabian Marcelo Escalante Hernández Projects Save this picture!© Jorge Succar+ 61Curated by Clara Ott Share Landscape Architecturelast_img read more

Read More »