713 / Junsekino Architect and Design

first_imgShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/910009/713-junsekino-architect-and-design Clipboard Projects Houses Photographs:  Spaceshift Studio Manufacturers Brands with products used in this architecture project “COPY” Year:  CopyAbout this officeJunsekino Architect and DesignOfficeFollowProductsGlassSteelBrick#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesInterior DesignResidential InteriorsHouse InteriorsNonthaburiThailandPublished on January 24, 2019Cite: “713 / Junsekino Architect and Design” 23 Jan 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldChoosing the Skyfold Wall for Your SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsCabinetsFlorenseCabinet – FloAirWood Boards / HPL PanelsBruagStair Railing – CELLON®LightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenBathroom AccessoriesBradley Corporation USAHigh Speed Hand Dryers – Aerix+BoardsForestOneLaminate – EGGER laminatesAcousticSchöckStaircase Insulation – Tronsole®Metal PanelsRHEINZINKPanel Systems – Horizontal PanelWall / Ceiling LightsA-LightAccolade Wall Light at River Dental OfficeBricksStröherClinker Brick Slips – StiltreuMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?泰国住宅 713:一半居住,一半观景 / Junsekino Architect and Design是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Junsekino Architect and Design Year Completion year of this architecture project 713 / Junsekino Architect and Design CopyHouses, Houses Interiors•Nonthaburi, Thailand ArchDaily “COPY” Thailand 713 / Junsekino Architect and DesignSave this projectSave713 / Junsekino Architect and Design Manufacturers: SCG, Siam YamatoSave this picture!© Spaceshift StudioRecommended ProductsDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20WindowsAir-LuxSliding Window – CurvedDoorsECLISSESliding Pocket Door – ECLISSE LuceDoorsGorter HatchesRoof Hatch – RHT AluminiumText description provided by the architects. In Thai context, common area is considered as a significant space that allow the family member to spend their time together as well as fulfilling the word ‘home’ to the place. This become one of the main concepts for designing 713 House, a single – family house on the Bangkok suburb. The owner decided to demolish their existing house and replaced it with the new design. The intention of this design is to expand function area as well as creating more interaction among family members and more relation to the nature which they find it still absence from their previous house.Save this picture!© Spaceshift StudioA rectangular plot of land is split into two. One side is containing a residential volume while the other side is turned to be a landscape. In order to bring in as much nature into the interior space as possible, some parts of the volume are being subtracted, creating a court that allow wind and natural light to pass through. Furthermore, the owner can enjoy the scenery of the landscape through the opening around the building.Save this picture!© Spaceshift StudioSave this picture!Ground floor planSave this picture!© Spaceshift StudioThe architect explicitly divided the space zoning for the semi-private and private space. With an inspiration from a traditional Thai house, most of the function for the first floor is a common area while on the second floor, all the private function is located. Most of the spaces were designed to be semi – outdoor to allow natural ventilation and natural light penetrating through. Some parts of the court are turned to be a pond help providing some serenity yet vibrancy to the space. Moreover, the rooftop is designed to be a private exercising space for the owner where they can enjoy the scenery of the Bangkok suburb.Save this picture!© Spaceshift StudioSave this picture!Elevation 04Save this picture!© Spaceshift StudioThe architecture is blended to the surrounding nature by the material. Glass helps melting away the boundary between the interior space and the exterior. For the façade, the architect used wooden screen and metal mesh in some parts in order to preserve some privacy without depriving the visual to the outside. With the use of void and steel structure, the solidity of form is being subsided.Save this picture!© Spaceshift StudioImportantly, some wood from their previous house are being preserved and reused in this house such as court flooring and staircase finishing. This give some sense of nostalgia to the family member as well as help saving the construction cost. The combination of every detail and element is delicately designing to truly fulfill the satisfaction of the owner.Save this picture!© Spaceshift StudioProject gallerySee allShow lessTranquil House / FORM/Kouichi Kimura ArchitectsSelected ProjectsDr. Jart+ Flagship Store / Betwin Space Design
Selected Projects Share Photographs ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/910009/713-junsekino-architect-and-design Clipboard 2017 Save this picture!© Spaceshift Studio+ 20Curated by María Francisca González Sharelast_img read more

Read More »